Followers

Sunday, October 16, 2011

natang mende pulok?

salam dipagi hari di roti canai teh O
ok tuh saye tipu...hnye di blog I Am Someone...huhuu
hari nih pagi2 isnin nih meh kite cite2 sket care hiv dijangkiti ye...



HIV bole dijangkiti melalui cara2 berikut:

  • Melalui perhubungan seks tidak selamat dengan mereka yang positif HIV
kebanyakan nye org melayu yg kne ...haish.. motif laa nk buat seks x slamat nih...kot ye pon cari
la yg slamat2 sket... *joke


  • Hubungan seks anal, oral(mulut), dubur, faraj tanpa perlindungan dengan pasangan yang dijangkiti
tulah..dok cium2 menggatai sana sini ...last2 HIV yg kaw dpt..haa..hamek kaw ...sndiri cari maut ape boleh buat...


  • Perlakuan seks sperti bersentuhan atau melancap dimana kedua2 pihak mempunyai luka or ruam kat kulit diorg dimana salah seorang tuh positif HIV
ha ni pulok melibatkan pnyakit pd kulit yg boleh menyebabkan kuman tuh berjangkit..len kali g jumpe doktor luu...ubat luka2 tuh dlu..pastu bru truskan... *joke again..jgn tiru aksi ini



  • Melakukan hubungan seks x selamat dengan pelacur atau pondan atau berbilang pasangan yang tidak diketahui status kesihatan mereke (berisiko)
hok aloh..yg pondan tuh x leyh tahan ...sah2 laa hubungan tuh haram disisi agama islam..lg nk g menggatal ngn pondan..hadoii...pelik2 je nafsu org nih...



  • Melalui perkongsian jarum atau bahan-bahan suntikan dengan orang yang dijangkiti
nih budak2 dadah nih...? dadah natang mende pulok....? kongsi2 jarum lg... membe ade HIV ...free2 je kaw dpt tanpe tax..



  • Dari ibu ke anak semasa kehamilan, kelahiran atau menyusu badan jika si ibu tuh positif HIV
ni yg kesian nih..kadang2 kecik2 lg dah kne.. sian tol lah terpakse menanggung derita...jgn salah kan ibu mengandung... salah kan suami yg x mengandung... hahah..



so..ape2 pon ingt2 la ye kalo nk wat perkare tak elok tuhh... ingt yg kte ini sentiase diperhatikan...dunia hnye sementare ...
salam blogger ...peace yaw~

1 comment:

Korean Style Online said...

Nice blog and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day