Followers

Sunday, October 2, 2011

Makcik kau kerja CLEANER..???!

mnggu ni nk update psl makcik cleaner.... adoi makcik.. !
sbena nye bukan nk cite psl makcik cleaner ni ha!
tp budak2 yg kurang sopan terhadap cleaner2 ...haizzzz
dah la makcik tu pnat2 sapu2 buang sampah segale ..ekau boleh plak
wat die mcm org gaji...ape ko byr overtime kt makcik tu ka..??? LOL
yg tu takpe gak... ni dah la maki hamun...ditegur nye makcik tuh boleh plak
ckp "ape senyum2...ko ingt ko makcik ak ker..??" wakaka...
bengong gak ek dak2 zaman skang nihh.... kalo xnk anggap makcik kaw..
yg ko g panggil MAKCIK cleaner tu pasai apa..adoii...cuba la duk bwak pikiaq skit
sbelom ckp... makcik cleaner tu pon manusia gop... di byr gaji gop..
dah tu xkan org dibyr gaji pon ko nk tinggi2 kan standard kaw stakat blaja je tuh..
tu pon pkai duet mak bapak...
oh ye... mak bapak kaw pon bergaji kan..?? hina x agk2 dpt gaji tuh..??
tak taw la kot2 mak bapak diorg tuhh CEO ke..BIG BOSS ke... lantak lerr..
ade ak kesah..? asalkan dpt duet sbb bekerje kan..?? kan..? kan..?
so ..pasni bwak2 la hormat makcik2 cleaner yg ade..x kesah la jantina lelaki ke pompuan ke...diorg cari duet yg halal gak... hormat menghormati kan amat dituntut dlm islam...ape lah salah nye hormat org yg bkn dri darah daging sendiri ...ye ke dok..?
cehh..cam ustazz lak ceramah2 org... huhu...ustazz smentare kt dlm post je...
akhir kate...
HIDOP MAKCIK CLEANER! yeahh ..haha


tgk nih..cleaner pon leyh bergaye..spe kate kje office je leyh..hoho

7 comments:

QUEENPINK said...

ye..kita kena hormat semua golongan,huhu..

Hishyamuddin said...

setuju!!!

Razil Tahir said...

saye slalu ckp "good morning" kat satu makcik yg sapu sampah kat tepi jalan every morning...
kesal tgk org laen bajet diva jer jalan x pandang die.. hm...

pudenz said...

hishyamuddin ; haha..stuju sokmo..

pudenz said...

razil tahir : tulah kesian kt mkcik2 cleaner .. tp kalo kne kt makcik yg kurang sopan lak..haizzz..sabo jela..wakaka

asy faro said...

lagi satu, org yg makan kat kantin ke cafe ke, kebnyakan suke tinggal pinggan atas meja je padahal dah sedia tempat letak..nie tak hormat org jugak nie..rasenye la~haha

pudenz said...

asy faro ; haha..ko tolong angkat x..? mesti x kan..? biase ar tuhh... wakaka...ak kdg2 nk cpt pon TERlupe gak... tp x slalu .. ;p